Preloader

Mayore – Chocolate & Cake

Pentru toate momentele dulci din viața dumneavoastră vă așteptăm cu o gamă diversificată de praline, cadouri, torturi și prăjituri rafinate.

Telefon: 0746-129.866 comenzi@mayore.ro | office@mayore.ro Str. I. C. Bratianu 5, Pitești, Argeș

MAYORE SOCIAL MEDIA

Mai presus de tot oferim produse premium, realizate din ingrediente 100% natural de cea mai bună calitate, de către cofetari pasionați cu multă experiență, având mii de clienți fericiți.

Tortul de nuntă - mayore.ro

Tortul de nunta – Cum sa il alegi pentru cel mai important eveniment din viata ta

Tortul miresei se regăsește printre primele elemente de pe lista pregătirii unei nunți și este cu siguranță cel mai delicios moment așteptat la un asemenea eveniment. Miresele sunt cele care aleg în mod obișnuit tortul de nuntă și care își exprimă dorințele cu privire la produsul mult visat. Însă și viitorii miri sunt implicați în acesta sarcină extrem de frumoasă.

Descoperă în acest articol câteva idei de torturi aniversare de nuntă din care să te inspiri pentru cel mai frumos moment din viața ta.

 

1. Tipuri de torturi de nuntă – Ce produs este potrivit evenimentului special din viața ta

Tipuri de torturi de nuntă - mayore.ro

Tipuri de torturi de nuntă - mayore.ro

Tipuri de torturi de nuntă - mayore.ro

Tipuri de torturi de nuntă - mayore.ro

Tipuri de torturi de nuntă - mayore.ro

Este deja știut faptul că afacerile în domeniul prăjiturilor sunt destul de dezvoltate și că oferă opțiuni nelimitate pentru iubitorii de astfel de produse. Tortul de nuntă nu face excepție, din contra. Sunt atât de multe oferte pe piață încât uneori pare destul de dificil să faci alegerea corectă. Iată câteva modele frumoase de torturi de nuntă din care să te inspiri atunci cand te gandesti sa achiziționezi un astfel de produs pentru evenimentul special din viața ta.

1.1 Tort de nuntă din înghețată

Un produs special, de calitate, poate fi tortul realizat din înghețată. Chiar dacă necesită o atenție deosebită în ceea ce privește depozitarea corectă a acestuia la un eveniment precum nunta, multe mirese aleg un asemenea produs delicat datorită calităților oferite. Un tort de nuntă din înghețată oferă prospețime pe măsură și bucuria îmbinării corecte a elementelor delicioase si racoroase.

Cum majoritatea nunților au loc vara, un tort aniversar realizat din înghețată de vanilie, mango, fructe de pădure sau ananas poate fi alegerea optimă pentru acest eveniment special din viața ta.

1.2 Tort de nuntă decorat cu ciocolată albă

Delicatețea și finețea ciocolatei albe este deja recunoscută. Acest ingredient catifelat este nelipsit în realizarea torturilor de nuntă, și deci, o alegere mai mult decât potrivită. 

Gustul este cel care deschide toate simțurile și care oferă un răspuns pe loc în ceea ce privește alegerea unui produs pe baza de ciocolată albă, în cazul de față, tortul miresei. În plus, varianta vegana poate fi o opțiune pentru cei care au adoptat acest stil de viață și care doresc un tort de nuntă fără ingrediente de proveniență animală.

Când vine vorba de designul unui tort de nuntă acoperit cu ciocolată albă, maeștrii cofetari știu cum să îl decoreze, ținând cont de creativitate, dar și de dorințele mireselor.

1.3 Tort de nuntă din mousse de ciocolată

Cine nu iubește mousse-ul de ciocolată? Atributele acestui element esențial în crearea de prăjituri sunt deja știute, iar ciocolata este cea care ridică nivelul de serotonină, adică hormonul fericirii.

Un tort de nuntă cu mousse de ciocolată la interior este recomandat pentru astfel de evenimente și adesea produsul cel mai vândut în cofetării. Nu strică să programezi o degustare și să descoperi aromele speciale ale mousse-ului de ciocolată, pentru a face alegerea optimă pentru tortul aniversar.

2. Idei de tort pentru nuntă – Ce design să alegi pentru marele eveniment

Idei de tort pentru nuntă - mayore.ro

Idei de tort pentru nuntă - mayore.ro

Idei de tort pentru nuntă - mayore.ro

Alegerea modelului de tort de nuntă poate fi o adevărată provocare pentru domnișoarele care se pregătesc de marele eveniment din viața lor. Pe lângă faptul că trebuie să se regăsească și gusturile personale, tortul trebuie să fie peste așteptările invitaților la nuntă. Designul clasic pentru torturile de nuntă este legat de aranjarea acestui tip de prăjitură pe mai multe nivele. Mai mult, fiecare etaj în parte poate avea o altă aromă pentru un plus de originalitate.

Nu uita că un maestru cofetar îți poate face o sumedenie de recomandări cu privire la tortul aniversar, îți poate explica pe îndelete compoziția tortului de nuntă și te poate invita la o mică degustare.

2.1. Torturi delicate pe patru etaje

Torturi delicate pe patru etaje - mayore.ro

Torturile fine pe patru sau chiar mai multe etaje sunt elegante și rafinate, potrivite pentru un eveniment special așa cum este nunta. Cremele sofisticate și glazura impecabilă sunt printre aspectele de top de care să ții cont atunci când alegi un astfel de tort. 

Așadar, un asemenea tort, fie pe 4 nivele sau mai multe, poate fi comandat cu interior cremos de mousse, înghețată delicată de vanilie sau cremă de ciocolată poate garanta atât bunul gust, cât și calitatea unui produs de excepție.

2.2 Torturi de nuntă cu trandafiri

Torturi de nuntă cu trandafiri - mayore.ro

Trandafirii sunt recunoscuți ca fiind simbolul iubirii și purității. Nu ai cum să dai greș atunci când alegi un model de tort pentru nuntă care să conțină și aceste elemente delicate.

Designul este cu totul deosebit pentru un tort cu trandafiri, iar modelele sunt variate: de la așezarea florilor din materiale comestibile la baza tortului, până la aranjarea acestora, pe nivele, până în vârf.

2.3 Tort de nuntă cu perle comestibile

Tort de nuntă cu perle comestibile - mayore.ro

Elementele dulci comestibile sunt nelipsite din bucătăria unui cofetar. Un tort de nuntă rafinat poate fi ornat cu perle fine de mari dimensiuni la baza, și biluțe mici perlate aranjate pe fiecare nivel al tortului.

Aranjamentul corect va oferi cu siguranță eleganța și rafinamentul potrivite pentru un tort aniversar de nuntă, care să încânte vizual invitații marelui eveniment.

2.4 Tort de nuntă cu aspect satinat

Tort de nuntă cu aspect satinat - mayore.ro

Învelișul satinat oferă un aspect vizual aparte pentru un tort de nuntă. Măiestria cu care este realizat ține de experiența și aptitudinile cofetarului, care va ști și cum să îmbine culorile. Combinațiile de tonuri calde satinate se regăsesc în produsele dedicate evenimentelor speciale, iar torturile aniversare nu fac excepție.

2.5 Tort de nuntă ornat cu frișcă și trandafiri

Tort de nuntă ornat cu frișcă și trandafiri - mayore.ro

Inserțiile ornamentale delicate din frișcă se potrivesc la fix cu un tort de nuntă decorat cu trandafiri în tonuri pastelate. În plus, frișca ajută destul de mult decorarea unui tort, pentru a scoate în evidență elementele speciale ale tortului aniversar precum perlele comestibile.

Nu este niciun fel de restricție cu privire la conținutul tortului, așa că poți alege un produs cu interior de înghețată sau pe bază de mousse de ciocolată cu vanilie și fructe de pădure. 

3.  De ce să ții cont când alegi un model de tort de nuntă

De ce să ții cont când alegi un model de tort de nuntă - mayore.ro

Fără doar și poate, gusturile personale trebuie să se reflecte în alegerea tortului de mireasă. Sunt domnișoare care aleg torturi de nuntă fără marțipan pentru simplul motiv că acest ingredient nu le este pe plac. 

Un tort de nuntă din prăjituri poate fi o opțiune excelentă pentru cuplurile care vor să iasă din tiparele obișnuite.

Cu toate acestea, există niște reguli și sfaturi de care ai putea să ții cont atunci când ești gata să cumperi un tort aniversar de nuntă. Iată câteva recomandări în această direcție: 

  • Decide-te asupra gustului – Alegerea aromei este poate primul lucru de luat în considerare pentru tortul de nuntă. Gustul dictează în mare măsură ideea tortului aniversar, așa că răsfață-te și alege fix ce îți place.
  • Caută aranjamentul potrivit – Printre miile de modele de torturi de nuntă, sigur există unul care să îți fie pe plac și care să te cucerească de la bun început. Este recomandat să pui pe lista câteva idei, ba chiar să desenezi tortul mult visat, ca mai apoi să îți prezinți ideile cofetarului cu care vrei sa colaborezi.
  • Inspiră-te din modelele clasice – Nu vei da greș cu un tort de mireasă cu design clasic. Simplitatea este adesea atuul fără de care un tort pe măsură nu ar putea fi realizat. Așadar, te poți inspira din modelele de torturi găsite pe internet, dacă ofertele existente pe piață încă nu îți fac cu ochiul.
  • Cere ajutorul prietenelor căsătorite – Cu siguranță că ai participat la nunta celor mai bune prietene, așa că știi deja cum a fost tortul de mireasă ales. Nu ar strica să îți reimprospatezi memoria și să ceri ajutorul prietenelor tale. O idee de compoziție de tort de nuntă sau câteva recomandări în această direcție sunt binevenite.
  • Nu uita să programezi o degustare – Dacă ești aproape gata comanzi tortul de nuntă, este cazul să programezi o degustare. Astfel de practici sunt cât se poate de normale și vei avea minunata ocazie să descoperi ce fel de tort îți place înainte de a-l achizitiona.

Așadar, alegerea unui model de tort de nuntă poate fi simplificată dacă ții cont de sfaturile menționate mai sus, însă și de criteriile personale. 

Mai mult decât atât, un cofetar cu experiență știe cum să prezinte cele mai bune recomandări de torturi aniversare de nuntă, mai ales cuplurilor care nu se pot hotărî în această privință. 

4. Povestea tortului de mireasă – Lucruri mai puțin știute despre acest produs delicios

Povestea tortului de mireasă - mayore.ro

Deși pare incredibil, tăierea tortului miresei are o istorie de peste 5.000 de ani. Tradiția, așadar, a fost păstrată de mii de ani, chiar dacă la început, pe vremea romanilor, de exemplu, nu erau torturile elaborate din ziua de azi.

Potrivit scrierilor care au rămas mărturie în această direcție, invitații la nuntă ofereau câte un tort de mici dimensiuni. Acestea erau suprapuse, ca mai apoi, mirii să se sărute deasupra lor pentru a avea noroc în căsnicie. De aici vine și ideea de tort de nuntă supraetajat, care desigur, a căpătat formele și structura pe care le știm în zilele noastre.

Tortul aniversar de nuntă avea alte forme în Anglia Evului Mediu, de exemplu. Acesta era realizat din mici prăjiturele și diverse dulciuri care se înălța în timp ce era aranjat. Și aici, fericirea cuplului proaspăt căsătorit ținea, conform tradiției, de posibilitatea lor de a se săruta deasupra tortului astfel creat. Astăzi regasim această tradiție transpusă în conceptul de candy bar.

Sensibilitatea, puritatea și feminitatea erau redate în vechi timpuri de folosirea florilor și figurinelor în aranjamentele pentru torturile de nuntă. Aceste elemente delicate erau nelipsite în realizarea prăjiturilor aniversare din secolul XVI, cu mențiunea că se regăseau și fructele confiate, alături de fel de fel de semințe.

5. Însemnătatea tortului de nuntă

Însemnătatea tortului de nuntă - mayore.ro

Se spune că povestea de iubire dintre două persoane se conturează cu o nuntă magică, unde tortul “sigilează” dragostea celor doi. Cum tortul de nuntă și-a făcut simțită prezența încă din antichitate, drumul către dezvoltarea acestuia din punct de vedere ornamental, dar și simbolistic a fost cât se poate de firesc.

Originalitatea și creativitatea își spun cuvântul în realizarea unor asemenea delicii, iar cofetarii sunt cei care dau dovadă de măiestrie și artă în produsul final.

Însemnătatea tortului de nuntă este cu siguranță aparte, atât pentru miri, cât și pentru familie și prieteni. De aceea, un asemenea eveniment special “cere” o identitate deosebită și cu precădere un tort care să reflecte gusturile personale, aromele atât de iubite și un design care să iasă din tiparele obișnuite, însă fără a renunța la eleganță și rafinament. 

Așadar, se poate spune în concluzie că, alegerea tortului aniversar de nuntă, ține în bună măsură de viziunile proprii, dar și de atenția către cele mai mici detalii cu privire la design, amprenta și măiestria cofetarului.  

 

Surse foto: Shutterstock.com, Pixabay.com, Pexels.com